Uredba o Uvjetima korištenja

Opći uvjeti korištenja portala fuliranti.com

Prije svega, upotrebljavajući bilo koji dio portala www.fuliranti.com (dalje u tekstu – Portal), istovremeno prihvaćate sva pravila i uvjete korištenja i sve njihove izmjene i dopune, stoga, preporučujemo da ih pročitate i proučite.

Uvjeti korištenja Portala

Korisnik Portala svojom upotrebom istog, pristaje bez ikakvih ograničenja na korištenje i uporabu web stranica i pripadajućih servisa u skladu s ovom Uredbom o uvjetima korištenja (dalje u tekstu – Uvjeti), a reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja/uporabe portala vrši se u skladu s ovim Uvjetima.

Sadržaj Portala

Portal se sastoji od sadržaja generiranih od strane autora koji rade za portal, korisnika koji se promoviraju, oglašavaju, koriste Portal u svoje osobne svrhe, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja te poveznica (linkova) na vanjske stranice.

Portal je namijenjen fizičkim osobama. Pravne osobe, organizacije ili udruge mogu biti korisnici Portala u svrhu korištenja usluga oglašavanja. Portal se ne bavi promoviranjem političkih organizacija.

Portal je namijenjen punoljetnim osobama. Imate li manje od 18 godina, vaše ćemo objave objavljivati nakon recenzije u vaše ime. U tome slučaju, vaše ćete radove/objave slati e-mailom koji sadrži vaše podatke i rad, a kojeg će administratori staviti na Portal sa vašim imenom u potpisu u skladu sa sadržajem.

Korištenjem sadržaja Portala i pripadajućih servisa korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Portal i njegov vlasnik se ne mogu smatrati odgovornom ni za kakvu štetu nastalu njegovom uporabom. Nijedan dio portala ne smije se upotrebljavati u nezakonite svrhe ni za njihovo promicanje.

Radovi, podaci i informacije objavljeni na Portalu se ne smiju reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti protivno ovim Uvjetima.

Zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, reproducirati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati cjeloviti sadržaj Portala ili jednog njegovog dijela, vizualni identitet, osim kada je takva mogućnost predviđena ovim Uvjetima ili je rezultat prethodnog pismenog odobrenja Portala.

U slučaju da je reproduciranje i distribuiranje sadržaja Portala odobreno od strane Portala, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo te je nužno navesti podatke o izvoru i/ili autoru sadržaja, a na početku, unutar ili na kraju tekstualnog sadržaja izdvojiti direktni link koji vodi na izvorni sadržaj i omogućava otvaranje izvornog teksta u zasebnom prozoru web pretraživača, na domeni izvora izdavača sadržaja.

Preneseni sadržaj mora zadržati cjelovitost i smisao, kako bi se izbjegli nesporazumi proizašli iz dokazivanja porijekla informacije te utvrđivanja preslobodne interpretacije sadržaja. 

Vansjki linkovi – poveznice i web servisi

Portal u svoji sadržajima koristi poveznice (link) prema drugim web stranicama i servisima. Portal nije odgovoran za sadržaje na bilo kojem od povezanih odredišta, uključujući bez ograničenja bilo koju daljnju vezu koja se nalazi na povezanom odredištu, ili bilo kakve izmjene povezanog odredišta.

Portal nije odgovoran za bilo kakvu drugu formu komunikacije koju ste primili od bilo kojeg povezanog odredišta. Sadržaje izvan Portala korisnik upotrebljava na vlastitu odgovornost.

Zabrana nezakonite ili zabranjene uporabe portala

Kao uvjet korištenja Portala, prihvaćate i slažete se da nećete koristiti Portal za bilo kakvu svrhu koja je nezakonita ili zabranjena ovim uvjetima. Ne smijete koristiti Portal na bilo koji način koji bi mogao oštetiti, deaktivirati, preopteretiti ili onemogućiti Portal.

Ne smijete steći ili pokušati steći bilo kakve materijale ili informacije korištenjem bilo kakvih sredstava koja nisu namjerno omogućena ili pružena kroz Portal.

Kao korisnik Portala, obvezujete se da ćete na istom objavljivati isključivo materijale koje ne krše zakonske propise Republike Hrvatske. To znači da ste odgovorni ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava.

Registracija korisnika

Registriranjem na Portal korisnik pristaje na Uvjete uporabe, posebice na uporabu osobnih podataka u svrhe navedene u uvjetima uporabe.

Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Izričito je zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Registracijom ili kreiranjem korisničkog računa korisnik daje suglasnost i privolu da ga se putem sredstava elektoničke komunikacije kontaktira te da prima materijale i obavijesti vezane za promotivne aktivnosti Portala. Korisnik u svako doba može povući navedenu suglasnost i privolu slanjem poruke na na e-mail adresu: info@fuliranti.com

Portal ni na koji način nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji, pa tako ni za njihovo provjeravanje i uređivanje. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovara isključivo korisnik koji se njime koristi.

Ukoliko primi informaciju o nezakonitu sadržaju, Portal će ukloniti korisničke sadržaje koji nisu u skladu sa zakonima koji su na snazi, u skladu s obvezama propisanima Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima. Registrirani korisnici dužni su ponašati se u skladu s pravilima koja vrijede za pojedine dijelove portala.

Portal zadržava pravo da korisniku zabrani uporabu portala ili njegova dijela ako se utvrdi da je korisnik prekršio pravila. Portal se ne može smatrati odgovornim za neovlaštenu uporabu računa ni za moguću štetu nastalu zbog toga.

Korištenje komunikacijskih usluga

Portal sadržava forume, chat, osobne web stranice, servise za razmjenu informacija, kalendare i druge sadržaje koji vam omogućuju komunikaciju s javnošću, grupom osoba ili pojedincima (zajednički naziv: “Komunikacijske usluge”).

Korištenjem komunikacijskih servisa korisnik se slaže i obvezuje da će slati i primati zakonite materijale koji su ispravni i odgovaraju pojedinoj komunikacijskoj usluzi i na kojima nema prava trećih osoba koje priječe objavu.

Portal nema obvezu nadgledati komunikacijske usluge, no zadržava pravo pregledati sve materijale postavljene korištenjem komunikacijske usluge i ukloniti bilo koji takav neodgovarajući materijal. Isto tako, zadržava pravo ukinuti korisniku pristup pojedinom ili svim komunikacijskim uslugama bez upozorenja ili razloga.

Obveze korisnika pri korištenju Portala

Portal ne nadzire sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji i ne može jamčiti za njegovu točnost, podrijetlo ili kvalitetu te ni na koji način neće biti odgovoran za sadržaj, gubitak ili oštećenje sadržaja nastalo zbog korištenja uslugama portala.

Da bi se osiguralo slobodno i neometano korištenje uslugama portala nije prihvatljivo i strogo je zabranjeno sljedeće:

Objavljivati, slati i razmjenjivati sadržaj koji krši hrvatske i/ili međunarodne zakone, koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;

Klevetati, zlostavljati, prijetiti ili na bilo koji drugi način ugrožavati legalna prava (kao što su privatnost ili javnost) drugih.

Publicirati, razmjenjivati, prenositi, distribuirati ili dijeliti bilo kakve neprikladne, pogrdne ili nelegalne informacije za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čija bi uporaba mogla nanijeti štetu drugim korisnicima

Postavljati sadržaj ili datoteke koje sadrže softver ili druge materijale zaštićene zakonima o autorskom pravu ili intelektualnom vlasništvu (ili pravom na privatnost ili javnost) osim ukoliko imate vlasništvo nad istima ili ste dobili sve potrebne dozvole.

Postavljati datoteke koje sadrže računalne viruse, neispravne datoteke ili bilo kakav softver ili programe koji mogu štetiti radu tuđeg računala.

Lažno se predstavljati, odnosno predstavljati se u ime druge pravne ili fizičke osobe;

Objavljivati, razmjenjivati i slati neželjeni sadržaj korisnicima bez njihova pristanka ili traženja, kao što su promidžbeni materijali, reklamne poruke, promidžbeni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, navode ili tvrdnje koje mogu zavarati korisnike;

Oglašavati, nuditi na prodaju ili kupovati bilo kakve stvari ili usluge u komercijalne svrhe, osim u slučaju da komunikacijska usluga izravno dopušta takve poruke ili je obuhvaćena marketinškom suradnjom

Falsificirati ili obrisati autorske dodatke, pravne ili druge napomene od strane autora ili oznake izvora softvera ili drugih materijala u datotekama koje postavljate.

Ograničiti ili spriječiti bilo kojeg drugog korisnika od korištenja i korištenja komunikacijskih usluga.

Narušiti pravila ponašanja ili druge smjernice koje vrijede za bilo koju pojedinu komunikacijsku uslugu.

Prikupljati informacije o drugima, uključujući i e-mail adrese, čuvati i objavljivati osobne podatke drugih posjetitelja portala i korisnika.

Kršiti bilo koji primjenjivi zakon ili odredbu.

Portal zadržava pravo ukloniti sav sadržaj koji smatra neprimjerenim ili ne odgovara uvjetima uporabe.

Portal ne kontrolira niti odobrava sadržaj, poruke ili informacije u komunikacijskim uslugama, te se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu koja može proizaći iz vašeg sudjelovanja u komunikacijskim uslugama

Prihvaćanjem Uvjeta uporabe korisnik se slaže da će usluge Portala uključivati povremene reklame i različite obavijesti te poruke izdavača portala nužne za redovito obavještavanje posjetitelja Portala i funkcioniranje svih usluga i sadržaja Portala.

 

Ostali Uvjeti

Portal, njegovi vlasnici i administratori, ne daju garanciju da će Portal funkcionirati u svako vrijeme i sa svakog računala, ali ćemo se svi zajedno svakako truditi da portal i usluge rade pravovaljano.

Izmjene Uvjeta korištenja

Portal zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja, kao i promjene izgleda, sadržaja i servisa Portala koje su sastavni dio Portala bez prethodne najave u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

O važnim promjenama i dopunama pravila obavijestit će korisnike objavom na Portalu i/ili slanjem elektroničke poruke, a promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj stranici.

Uporabom bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da se korisnik upoznao s najnovijim pravilima.

Uredba o privatnosti